[ Previous ]   [ List ]   [ Next ]  
Dive Nr:1416
Date:Tuesday 09-10-2018
Time In:18:25
Duration:64:00 (mm:ss)
Interval:51:53
Site:Put bij Vianen Show dives in this country   Show dives map
Location:Strandje Show location on Google Earth
Buddies:
Weather:Zonnig
Water type:Fresh
Diving in:Lake
Boat:
Depth Max.:19.0 Meter
Depth Avg.:6.0 Meter
Visibility:2 - 3 Meter
Weight:0 Kg
Rating:          
Temperature Air:22 Celsius
Temperature Surface:15 Celsius
Temperature Bottom:6 Celsius
SAC:17.47 Liter/min
Gas Used:Dubbel 12 staal (Air) 185 - 110 Bar : 1800 Liter
Remarks:Ik had eind van de middag een afspraak bij de NBB in Nieuwegein. In plaats van aansluiten in de file terug op de A2 leek het me een betere tijdbesteding om een duikje in de put van Vianen te doen. Was ik al poos niet eer geweest tenslotte. Schitterend weer nog steeds, dus met een mooi zonnetje te water. Zicht was OK, in het ondiepe ligt er een mat groen wier van een halve meter dik op de bodem. Ik was iets te recht vooruit gezwommen, kwam de hele dropoff niet tegen. Aan de overkant weer boven na een minuut of 5. Schuin terug dan maar, nog steeds geen putje. Ik begon al te vloeken op de mafketels die de hele plas gedempt hebben met slib. Maar gelukkig, na stug doorzwemmen toch de dropoff gevonden. Hij was nog precies zoals ik onthouden had, recht naar beneden tot een meter of 7, dan een klein randje en zo de diepte in naar een meter of 15. Tussengedeelte was beroerd zicht, op de bodem klaarde het weer wat op. Grote kleibonken.

Petrel heeft bijna lege batterij, ik had snel wat oplaadbare in de oplader geduwd, maar die kregen hem niet aan de praat, dan maar met waarschuwing duiken dat hij echt bijna leeg is, Dat ging gewoon nog de hele duik goed. In ondiepe was het warmer en meer te zien. Veel sponzen op de kleiwanden.

Wat baarsjes en een verdronken meerkoet. Arme beest zat met 1 poot vast in een vislijn die aan 2 kanten in de bodem vast zat. Nog niet zo lang geleden gebeurd zo te zien, de vogel zag er nog intact uit. Lijnen maar doorgesneden en de meerkoet drreef snel naar de oppervlakte.

In het ondiepe kwam ik nog een snoek en een paling tegen, was ook lang geleden dat ik die laatste gezien heb.

Zon ging net onder toen ik het water uit leiep, mooie oranje rand met de silhouetten van bomen er voor, helaas geen camera bij me.

Gear:backplate DTD 6mm RVS, Custom divers reel 40m, Droogpak Santi E-lite, droogpak sloffen, Finnsub 3000 lamp, Jetfins, Kap K01, Kubi droge handschoenen, metalsub XRE500, metalsub XRE800, MK18 & R380 automaat, MK25 & X650, polskompas, Santi BZ400 onderpak, eerste, Shearwater Petrel 2, Suunto D6, Wing DTD 20

17 items; 6,943.50 total cost; 60.19 Kg weight

Dive types:avondduik, kantduik, Solo
Marine Life:Baars, Paling, Snoek, Zoetwater spons
Graphs:
Max ascent rate: 5.16 Meter/min
Max descent rate: 7.38 Meter/min
Photos:
Map:

[ Previous ]   [ List ]   [ Next ]