[ Previous ]   [ List ]   [ Next ]  
Dive Nr:1335
Date:Sunday 05-11-2017
Time In:13:41
Duration:130:00 (mm:ss)
Interval:
Site:Vinkeveen Show dives in this country   Show dives map
Location:Eiland 4 Show location on Google Earth
Buddies:
Weather:bewolkt & regen
Water type:Fresh
Diving in:Lake
Boat:
Depth Max.:31.6 Meter
Depth Avg.:9.3 Meter
Visibility:5.0 - 8.0 Meter
Weight:7 Kg
Rating:          
Temperature Air:9 Celsius
Temperature Surface:12 Celsius
Temperature Bottom:6 Celsius
SAC:1.79 Liter/min
Rebreather:Completely Closed Rebreather
Low setpoint: 0.70
High setpoint: 1.30
VO2: 1.40 (liter/min)
Scrubber used for: 3:45 (h:mm)
Gas Used:3 liter staal (Oxygen) 110 - 50 Bar : 180 Liter
3 liter staal (Air) 180 - 90 Bar : 270 Liter
Remarks:De rebreather weer eens opgetuigd. Vanochtend was het mooi weer, en gisteren al wezen hardlopen. Onderweg naar vinkeveen trok het dicht en begon het te regenen. Onder water was het zicht supergoed, maar bij gebrek aan zon wel een beetje donker. Mijn plas was om de autos aan beide zijden van het duikgebied te fotograferen. Eerst maar naar links, het wrak van de zeilboot had ik zo gevonden. Daar even rond gehangen. Daarna op zoek naar de auto met de aanhanger, die vond ik niet meteen, maar kwam hem op de terugweg toch weer tegen. Was alleen te donker om er iets mee te kunnen.

Terug in het duikgebied zwom ik tegen de lijn aan die naar 50 meter gaat. Die maar gevolgd tot 30 meter. Dieper was niet zo handig, scrubber zat op zijn eind, maar een enkele 7 liter lucht als bailout bij me en natte handschoenen aan. Er waren al wat duikers voor me geweest, sommige stukken waren echt stoffig.

Weer terug op het gemak door het duikgebied gegaan. Bij de bus wat fotos gemaakt, daar hingen 2 dubbel 12s in, kwam dus een mooi bellenspoor uit de voorkant. Bij het houten wrak ook weer wat shots geprobeerd. En daarna het gebied weer uit om zoek te gaan naar de auto die ik vorige keer was tegengekomen.

Na wat zoeken gevonden op ene meter of 5, daar staat een seat arosa met zijn deuren open. Ik dacht dat er een andere auto lag, die meer begroeid was, deze ziet er namemlijk uit of hij vorige week op de bodem is gezet.

De petrel stond het eerste stuk trouwens op bailout, pas halverwege ergens netjes op ccr gezet, dat is wel een puntje om goed op te blijven letten. Hij gaf de 3e cel ook steeds te hoog aan.

Batterij was ook bijna leeg van de petrel en scrubber ging naar het laatste blokje, tijd om om te draaien. 2 palingen gevonden onder een richel en nog wat met zwart wit op hoge iso gespeeld. Handen werden toen wel koud, niet echt meer genoeg kracht in mijn vingers om af te drukken. Onderpak wel droog deze keer, blijft ook steeds een verrassing.

Diluent lucht in 3 liter fles ging van 180 naar 90 bar.

Gear:2 liter droogpakfles + automaat, 7 liter carbon, Apeks DS4 + ATX50, backmounted lungs, backplate PLTD 3mm staal, Buddy Inspiration, Custom divers reel 40m, Droogpak Santi Espace, Halcyon boei, Hugyfot Fisheye dome, Ikelite DS125 flitser, Ikelite DS160 flitser, Jetfins, Kap K01, metalsub XRE800, Nikon D800 + Hugyfot, polskompas, Shearwater Petrel 2, Sigma 15mm Nikon, Suunto D6, Tecline 290 onderpak

21 items; 20,022.50 total cost; 72.82 Kg weight

Dive types:Fotoduik, kantduik, rebreatherduik, Solo
Marine Life:Baars, Paling
Graphs:


Max ascent rate: 6 Meter/min
Max descent rate: 6.69 Meter/min
Photos:
de  bus in vinkeveen seat arosa op de bodem van vinkeveen selfie van jaap
seat arosa op de bodem van vinkeveen wrakje van roeiboot in het zand
Map:

[ Previous ]   [ List ]   [ Next ]